مردمان قدیم یعنی بابلی ها، مصریان و چینیان همگی معتقد بودند که اجرام آسمانی بر زندگی روزانه آدمیان نفوذ دارند. مخصوصا بابلی ها را اعتقاد بر این بود که محل ستارگان وضع رار گرفتن آن ها نمایشگر پیامهایی از جانب خدایان بوده و ون آنها با دقت فراوانی در این امر مطالعه می کردند. آنها آسمان را به قسمت های مختلف تقسیم کرده و هر گروه از ستارگان را به (صورت های فلکی) خاصی نسبت می دادند که نام خدایان مختلف را بر آنها نهاده بودند. سپس یونانیان همین اسامی را دوباره نامگذاری کردند که همان 12 قسمت (منطقه البروج) است. زمانی فرا رسید که کاهنان و ون آن زمان چنان به ستارگان اهمیت دادند که هر واقعه را به ادعای خود از روی آن ها و حرکت آنها در آینده پیش گویی می کردند. و از مجموع این اطلاعات بود که (ستاره شناسی) پدید آمد و برای انجام این کار رصد خانه های اولیه را ساختند.

 

 

 
نابتا پلايا  Nabta playa با قدمت 6 تا 8 هزار سال قديمي ترين رصدخانه سنگي دنيا در مصر است.اين رصدخانه قبلأ يک حوزه بزرگ در صحراي نوبيان حبشه بوده و امروزه توسط سايت هاي متعدد باستان شناسي احاطه شده است.

زوراست کارر Zorast karer يا کارا هانج Kara hung با قدمت 4 هزار و 500 تا 7 هزار و 600 سال قدمت در نزديکي شهر سيسيان استان سيونيک ارمنستان قرار دارد.نزديک به 223 پايه سنگي در اين رصدخانه وجود دارد. اين بنا در اصل يک رصد خانه و دانشگاه بزرگ بوده است. برخي معتقدند سنگ هاي اين بنا آيينه صورت فلکي دنب هستند.


 مناجدار Mnajdra با قدمت 6 هزار سال در جزيره مالتا واقع در درياي مديترانه قرار دارد.اين بنا از سنگ آهک قرمز ساخته شده که استحکام بسياري دارد.


 کالانيش استونز callanish stones با 4 هزار و 300 تا 5 هزار سال در کالانيش در جزاير غربي اسکاتلند واقع شده است. در اين بناي سنگي مدور، 13 سنگ اوليه يک دايره به قطر 13 متر را تشکيل مي دهند که بيشتر به سمت شمال کشيده شده است.سنگ هاي به کار برده شده در اين بنا از يک تا 5 متر ارتفاع دارند.


استون هنج stone henge قديمي ترين و شناخته شده ترين رصدخانه دنيا با قدمت 4 تا 5 هزار سال در جنوب انگلستان است. اين بنا به صورت چند دايره تو در تو ساخته شده و سنگ هاي به کار برده شده در آن تا 50 تن وزن دارند. برخي معتقدند که اين بنا طي 3 مرحله ساخته شده و بنابراين قدمتي بيش از اهرام مصر دارد.



برج بادها Tower of the wind رصدخانه اي 2 هزار و 60 ساله در آتن يونان است. اين بنا در واقع يک برج ساعت هشت ضلعي از جنس سنگ مرمر در بازار رومي ها در آتن بوده است. اين برج 12 متر ارتفاع دارد.
برخي  رصدخانه هاي ايران نيز نقش مهمي را در تاريخ ستاره شناسي دنيا بر عهده داشتند که در ميان آنها مي توان به اين 2 رصدخانه اشاره کرد.


 رصدخانه نقش رستم در مرودشت استان فارس بزرگترين رصدخانه خورشيدي جهان است که قدمتي 2 هزار و 500 ساله دارد.

رصدخانهٔ مراغه

 رصدخانه‌ای بود که در دورهٔ هلاکوخان زیرنظر خواجه نصیرالدین طوسی در شهر مراغه ساخته‌ شد. این رصدخانه روی تپه‌ای در غرب مراغه در نزدیکی دو روستا به نام‌های طالب‌ خان و حاجی‌ کرد قرار داشته‌ است که دریاچهٔ ارومیه را می‌توان از دوردست از آنجا دید. امروزه تنها پی‌های بخش‌های مختلف و بخشی از سدس سنگی آن باقی‌مانده‌است.

بنای رصدخانهٔ مراغه در سه‌ شنبه ۴ جمادی‌الاول657 قمری (16 اردیبهشت 638) برابر با شب تولد حضرت زینب (س) دختر امام علی (ع) به سفارش خواجه نصیرالدین طوسی و به فرمان هولاکو نوه چنگیزخان مغول آغاز شد. هولاکو برای نگهداری این سازمان پژوهشی موقوفه‌ های ویژه‌ای در نظر گرفت. کتابخانه‌ای شامل ۴۰۰ هزار جلد کتاب و ابزارهای اخترشناسی، از جمله ذات‌ الربع دیواری به شعاع 430 سانتی‌متر، حلقه‌دار (ذات‌الحلق)، حلقهٔ انقلابی، حلقهٔ اعتدالی و حلقهٔ سموت نیز فراهم شدند. در همین‌جا بود که زیج ایلخانی به‌سال 670 هجری (1276 میلادی) فراهم شد.

 

 

 

 

منبع: کتاب رویداد های مهم تاریخ، yjc


تاریخ ملت های جهان هزار ,رصدخانه ,بنا ,های ,سنگ ,  ,اين بنا ,هزار و ,است اين ,    ,هزار سالمنبع

کشف برنز (مفرغ)

ساکنان اولیه مالایا

ساکنان دره نیل

تمدن سومر

شهر اور

نخستین تمدن (آند)

اهرام مصر

مشخصات

آخرین جستجو ها

مرکز تخصصی خدماتی و آموزشی پیک شفا خبر مرجع کنکور ایران دنیای کارتون وآهنگ بتا 1 europemade یارنما سایت درسی ایران نیوز طبیعت